Още от 1921 година, когато Фредерик Бернард пише статия за ефективността на графиките в рекламирането, маркетинг специалистите започват да изграждат рекламни кампании, които се фокусират повече върху графики и снимки, отколкото върху текст.

Днес в ерата на дигиталните технологии, когато завладяващо визуално съдържание може да се достави по много повече начини от когато и да е било, тази концепция е още по-актуална.

Сред изобилие от дигитални дисплеи маркетинговите специалисти вече имат безгранични начини за осъществяване на контакт с клиентите чрез картинки, снимки, графики и видеа.

Мозъкът обработва изображенията светкавично

 

значение на визуалната информация

 

Преди години английски учени установяват, че мозъкът ни е способен да интерпретира изображенията около нас само за 13 милисекунди и да възприема визуална информация 60 000 пъти по-бързо, отколкото текст.

Очевидно сме родени, за да разбираме картинките по-добре, отколкото текста.

Компаниите разполагат с малко време, за да грабнат вниманието на клиента

 

способността да задържаме внимание

В свят, в който всички сме заобиколени от множество реклами, компаниите разполагат с наистина ограничено време за доставка на своето съобщение до аудиторията.

Това естествено и логично налага използването на визуална информация като начин, който бързо ще достави съобщението за продукта до клиента.

Доказателство са преуспяващите социални мрежи като  Pinterest, Instagram, Snapchat и Tumblr – изображенията постигат огромен успех, защото улесняват разбирането на съобщенията, разпознаваемостта на бранда и създават бърза връзка между компанията и нейния продукт или услуга – и това е доказано.

Запомняме изображения много по-бързо

Освен че изображенията се настаняват много по-бързо в главата ни, те определено остават по-дълго в паметта, отколкото текста.

Отново проведени опити установяват, че след 3 часа 80% от хората помнят информацията, която им е била презентирана с картинки, видеа и графики. Нов опит с представяне на информацията само във вид на лекция установява, че след 3 часа само 25% от слушателите помнят информацията.

Изображенията създават емоция

визуалната комуникация създава емоция

Също толкова бързо визуалната информация създава връзка между мозъка на човека и изображението, като поражда някакъв вид емоция.

Това е така, защото визуалната памет се пази на същото място в мозъка, където се обработват емоциите. Затова е толкова лесно двата процеса да се свържат и да образуват спомен.

Както сигурно се досещате…

Хората предпочитат визуално съдържание

Няма по-ефективен начин да задържите вниманието им, след като самите ние сме създадени да възприемаме изображения стотици пъти по-бързо.

Дори и две цветни блокчета могат да оставят някакво впечатление. Точно тази възможност позволява на маркетинг специалистите да създават съдържание, което да се свързва по-ефективно с целевата аудитория.

Кое обаче е най-привличащото съдържание?

Динамичните изображения и видео клиповете във високо качество изпреварват статичните изображения в последните години, тъй като с развитието на технологиите, начините за представяне на информация се развиват изключително бързо. А конкуренцията кой ще представи най-ефектната и печеливша визия става все по-голяма.

По какъв начин да предадем посланието?

Digital Signage е продукт именно на дигитализирането на начините за комуникация с клиентите. Нашата услуга представлява система от дигитални дисплеи, разположени на стратегически за бизнеса места, чиято цел е да достави Вашето послание до точно определена група клиенти в определено време.

Вижте как и защо digital signage работи за Вашия бизнес

Как да го създадем?

Ние ще ви помогнем да създадете най-ефективната визия за Вашето съобщение и ще го разпространим по най-съвременният и доказано ефективен начин.