Според скорошни проучвания все повече фирми инвестират все повече средства в дигитални маркетингови инструменти.

Digital Signage постепенно се превръща в уважаван начин за реклама и привличане на вниманието на клиентите, тъй като с напредването на технологиите се разширяват и възможностите в дигиталната индустрия.

Но нека да оставим фактите да говорят…

В следващата инфографика сме извадили резултатите от няколко световни проучвания на пазара на Digital Signage, за да видим защо наистина си струва да вземете това решение за Вашия бизнес.

изненадващи факти за digital signage

 

 

Защо да избера Digital Signage?

  • Световният пазар на Digital Signage се оценява на 20 милиарда долара

Според проучвания на Grand View Research пазарът на Digital Signage ще достигне до 20 милиарда щатски долара през 2020 година!

  • 400% повече потенциални клиенти

Тримесечно проучване на Intel доказа, че в сравнение със статичните реклами, 400% повече хора взаимодействат с Digital Signage съобщенията.

Вижте тук подборно защо посланията под формата на видео са в пъти по-ефективни от статичните реклами.

  • Увеличава продажбите с 32%

Резултатите от проведена анкета пък показват, че 80% от световните брандове са увеличили продажбите си с 32% благодарение на Digital Signage решенията.

  • Намалява усещането за дълго чакане с 35%

Digital Signage доказано намалява усещането за дълго чакане на опашка с 35%, като разсейва клиентите Ви, забавлява ги и едновременно с това рекламира Вашия бранд.

Ако смятате, че е важно впечатлението, което оставяте в клиентите си, когато чакат реда си при Вас, погледнете тук

  • 7 от 10 клиента купуват продукт, видян на рекламен екран

Резултатите от друго изследване показват, че 8 от 10 клиенти влизат в магазин, който никога до сега не са посещавали заради дигитална реклама, а 7 от тези клиенти правят покупка.

  • 52% от клиентите запомнят Вашето съобщение

Това означава, че половината от хората, които видят Вашите послания, ще ги запомнят. Резултатите при традиционната реклама (телевизия, радио и списания) според много анализи са с около 20-30% по ниски.