И през 2018 година анализаторите на пазара потвърждават все по-големия ръст на Digital Signage сред бизнесите по цял свят. През 2016 г. пазарът се оценява на 16 милиарда долара, а до 2025 година анализите сочат, че ще достигне почти 32 милиарда долара! Очакванията са наистина големи и има защо.
Като технология, която е се свързва предимно с различни по вид дисплеи, е нормално тенденциите през годините да са ориентирани в хардуерна посока. В същото време развитието на различни уеб технологии разширява значително функционалностите на системата и я превръща в силен инструмент за създаване на отношение на потребителя към определен бранд.

Софтуерният напредък оказва влияние върху избора на хардуерни устройства и това се наблюдава в тенденциите за 2018 година:

Видео стените стават все по-предпочитано решение

Видео стените стават все по-търсено решение през годините и тази година това не направи изключение. Тенденцията става все по-силна, разнообразието от видео стени нараства, както и търсените конфигурации. Причините са, че дигиталните стени са внушителни и подходящи за грабване на вниманието, освен това обхващат голяма площ, а арсеналът им от функционалности не е малък.В момента по-голямата част от видео стените се използват в ритейл сектора, като там се очаква най-голямо повишение и през следващата година. Вижте повече за ползите от видео стените в този материал.

Интерактивни решения и съдържание

Интерактивните решения позволяват лесно да се скъси дистанцията между потребителя и бранда, и да му се предостави информация и стойност, която да го привлече.
Ето защо тези решения продължават да бъдат предпочитана функционалност при управлението на Digital Signage проектите. А избор в тази област има наистина много – от чувствителни на допир дисплеи, които водят потребителя по определена „пътека“, до гласово и лицево разпознаване, и вграждане на игри и AI технологии.

Повече релевантна информация

Задоволяването на нуждите и желанията на потребителите с релевантна информация е основен двигател на маркетинговите решения, а Digital Signage като система, която постоянно се развива в технологичен аспект е повече от перфектно решение.
Съдържанието, което показвате може да се променя в зависимост от:
  • Времето навън (дали ще се рекламира сладолед, или топъл шоколад през зимата);
  • Деня от седмицата (да сменя разписанията на транспорта според съответния ден);
  • Зоната, в която се намира потребителят – за чакащи, за продажби, транзитна зона (в зоната за чакане на опашка да се показва информация свързана със съответната услуга/събитие или развлекателно съдържание);

Дисплеите за външно използване стават все по-добри

През последните няколко години външната реклама набра изключителна скорост, а Digital Signage стана все по-предпочитано решение и навън.
Технологията се използва, освен за рекламни цели, и за wayfinding (показване на карти, маршрути). А това означава, че очакваме LED дисплеите да станат предпочитан вариант заради безбройните им предимства като устойчивост на атмосферни влияния, перфектна картина дори и при пряка слънчева светлина, широк ъгъл на виждане и др.
Повече информация за LED и LCD дисплеите можете да намерите тук.

&nbsp

Източници: