Когато говорим за дигитални менюта и Digital Signage в ресторанти, има няколко възможности, които най-често се използват:

– дигитални екрани, които служат предимно за подтикване към покупка (информиране и реклама) и развлечение;

– интерактивни екрани, поставени на ключови места в заведението, чрез които клиентите избират и сами правят поръчката си;

– интегрирани в масите интерактивни екрани или таблети, на които клиентите сами разглеждат менюто и си поръчват;

Освен че информират по лесен и ефективен начин клиентите за Вашите предложения, дигиталните менюта предлагат много повече ползи за бизнеса:

Лесно представяне на състава на храната

Знаем, че вече е задължително предоставянето на информация за алергените в храните. Чрез дигиталните екрани и менюта това се случва лесно и просто. Чрез подходящ дизайн, който отговаря на визията на бизнеса, всякаква информация относно продуктите Ви, ще стане привлекателна и лесна за възприемане. 

Спестява разходи

Много вериги за хранене предпочитат дигиталните менюта заради това, че им спестяват разходи за принтиране и дистрибуция. Ако Вашият ресторант предлага няколко вида менюта, например, за закуска, обяд и вечеря, тогава бихте спестили много от принтирането на цели 3 менюта. Чрез Digital Signage различните видове менюта просто се задават в софтуера, който ги сменя в определен час. 

Привлича вниманието

Човекът възприема света със сетивата си, а визуалната комуникация е от първостепенно значение за много бизнеси. Digital Signage е това, от което се нуждаете, ако искате да привлечете внимание, тъй като технологията позволява персонализиран дизайн и много ефекти. Във всеки случай модерното презентиране на ястията ще направи добро впечатление и ще остави усещане за модерен и съвременен бизнес. 

Вижте още 7 тактики, с които ще спечелите клиентите в ресторанта Ви.

Намалява времето за чакане

Интерактивните дигитални менюта, чрез които клиентите сами правят поръчка носят един много ключов бонус – спестяват време и за двете страни. Когато клиентите сами разглеждат, избират и си поръчват, се елиминират нуждата от изчакване някой да им донесе меню и да им вземе поръчката.

От друга страна дори и обикновените дисплеи могат да се използват като средство за намаляване на усещането за дълго прекарано време на опашка. Това се случва чрез специално изготвен развлекателен контент, който да разсейва чакащите клиенти.

По-малко грешки

Много често се случва да се обърка поръчката на някой от клиентите. Такива ситуации могат да бъдат много изнервящи и за двете страни. Когато обаче клиентът сам избира от екрана, това което иска да поръча, грешките се свеждат до минимум. Дори да възникнат разногласия, всичко е документирано на устройството, а това спестява не малко нерви.

Бърза актуализация

Нови предложения и промоции в менюто се добавят лесно и бързо чрез софтуера за Digital Signage. Технологията позволява автоматично обновяване на обедно/вечерно/десертно/парти меню, както и промяна на цените в реално време. По този начин лесно и бързо можете да тествате различни цени и да въвеждате нови продукти според интереса към тях.

Дигиталните менюта, под една или друга форма все повече изместват традиционните схващания. Те променят начина, по който клиентите комуникират в бизнеса и подобряват цялостното потребително изживяване. Digital Signage позволява да представите по-добре бранда и продуктите си, и едновременно с това да посрещнете и разберете по-добре нуждите на клиентите си.