Без съмнение коледните празници  създават специална атмосфера и коледно настроение, които са типични само за това време от годината.

В последните години рекламните съобщения се представят пред аудиторията като вълна от магически, вдъхновяващи и емоционални кампании. Тяхната цел е свързване с клиентите на емоционално ниво и това е много успешна стратегия.

Със същия успех, технологията Digital Signage е лесен и ефективен начин за достигане до Вашата аудитория по много различни начини.

И така, ето как да привлечете вниманието на потребителите, които по това време от годината вероятно са заслепени от бляскави светлини, опаковъчна хартия и може би малко повече количество греяно вино 🙂

“Облечете” празнично бизнеса си

Софтуерът, който използва Digital Signage позволява лесно и бързо добавяне на елементи и снимки на Вашите екрани. Изобилие от коледни елементи могат да бъдат лесно намерени с един клик в Google или различни сайтове, предлагащи безплатни снимки като този. Видео или слайдшоу от няколко добре подбрани изображения могат да донесат динамичното празнично усещане във Вашия бизнес. Подходящо решение също е тематична рамка на екрана, в която да се зарежда актуалното съдържание.  Това е най-лесния начин да „облечете“ екраните си в тон с предстоящите празници.

prendi-christmasactivation01-640-jpg__640x360_q85_crop

Промотирайте коледни промоции

По това време на годината, в зависимост от Вашия бизнес, вероятно имате подходящи продукти или услуги, които да промотирате като идеи за „подарък за Коледа“.

Екраните, които взаимодействат с Вашата аудитория със сигурност са най-подходящото място, за да оповестите предложенията си и да привлечете внимание.

Чували ли сте, че решенията за покупка са най-силни повлияни в точката на продажба, т. е. там, където Вашият бизнес се намира.

Това е самата истина.

Нашите решения за покупка са най-силно повлияни от това, което всъщност е привлякло внимание. Дори и да нямаме нагласата да купим нещо определено, в крайна сметка излизаме от магазина с покупка – т. нар. AIDA модел е свършил работата си.

Идеята за добавяне на чувство за „спешност, незабавност“ е призната работеща техника и още по-успешна, когато се координира с Digital Signage екрани.

widerfunnel__lift_model_2016

 

Защото добавянето на часовник, отброяващ времето до края на офертата, например, подтиква подсъзнанието към действие, а по Коледа на повечето хора не им трябва много, за да решат да купят.

Подкрепете различни каузи

Коледните празници са свързани с подаръци и много дарения за различни каузи и организации. Прекрасен начин да участвате в това е да се свържете с тях и да предложите екранно време за техните съобщения по време на празниците.

А какво по-подходящо време от Коледа да засвидетелствате съпричастността на бизнеса си?

Няма как да минете без празнични пожелания

Но бъдете оригинални, защото ежегодно повтарящите се до болка познати реплики вече повече дразнят.

red-christmas-decor-christmas-thank-you-card-1

Заложете на интерактивни дисплеи

Използването все повече и повече на мобилни устройства постепенно създаде навик за постоянно докосване за интеракция с устройството.

С тази тенденция все повече компании залагат на интерактивност, за да ангажират аудиторията си и да създадат емоция. Дигитални тъч дисплеи и таблети вече могат да се видят навсякъде.

Коледа е чудесен повод да добавите нещо стойностно към Вашия бизнес модел – тъч екраните могат да служат за проверяване на повече информация за продукта, за търсене на подходящия подарък, за получаване на персонални отстъпки и дори коледни картички, които да могат да се споделят.

maxresdefault-1

Ако искате да презаредите коледното си настроение можете да видите една страхотна кампания на канадската самолетна компания WestJet. Бъдете подготвени – някои бизнеси излизат от познатите рамки на Digital Signage и буквално ни отвеждат на друго ниво.

 

И докато това е трудноприложимо за повечето средни по големина компании, е пример за това как малко креативност носи истински УАУ момент за потребителите.

Digital Signage e работещ и лесен начин за ангажиране на аудиторията, увеличаване разпознаваемостта на бизнеса и съответно продажбите. А както видяхме преди малко, комбинацията от развиващите се технологии и малко креативност могат да направят чудесата съвсем реални. 🙂