Все повече бизнеси осъзнават, че брандингът е важна част от цялостната стратегия на позициониране на компанията. Брандингът е маркетингова стратегия за създаване на име, история, слоган и дизайн на марката, които да я идентифицират и отличават от останалите продукти.

Целта на брандинга е да изгради връзка между клиента и продукта/услугата, които представя и в крайна сметка да създаде една разпознаваема марка.

Специално при digital signage решенията за взаимодействие с аудиторията, с помощта на брандирани рамки може значително да се повиши ефективността на маркетинговите послания. Такива рамки всъщност представляват част от цялостната Digital Signage стратегия, но те доказано работят успешно за постигане на целите на бизнеса.  Ето как по-точно се случва това.

Какво е брандирана рамка?

Брандираната рамка е пространство около съдържанието на дисплея, което има персонализиран дизайн, носи логото и слогана на компанията, както и други съобщения по желание на компанията. Целта на такава рамка е да държи конкретния бизнес над останалото съдържание и по този начин да взаимодейства по-добре с аудиторията. Чрез използването на такава рамка всеки бизнес може да създаде уникална персонализирана телевизия за своите клиенти.

 

Как да използваме брандираните рамки на ТВ екраните

Използвате ли телевизори в зоните за изчакване на Вашия обект, за да забавлявате клиентите, докато дойде техния ред? Това е добра идея, но гледайки различни телевизионни канали, потребителите се разсейват и всъщност не осъществяват никаква връзка с Вашия бранд.

Това се превръща в проблем за много компании, които искат да предадат послание на потребителите или просто искат да осигурят определено преживяване и взаимодействие. Проблемът всъщност е, че много компании трудно успяват или изобщо не успяват да запазят баланса между забавлението на клиентите и предаването на маркетингови послания и информация.

Тук на помощ идват именно брандираните рамки за персонализирана телевизия и digital signage.

С digital signage телевизията Вие можете да избирате какво съдържание да се излъчва, в кои дни и часове, и всичко това да върви заедно с персонализирана брандирана рамка. Наред с видео съдържанието, върху брандираната рамка можете да показвате важни новини и ъпдейти, оферти, реклами, кампании, послания и всичко друго, което смятате, че ще осъществи успешна връзка между Вашия бранд и клиентите.
Например, една банка може да използва digital signage, за да показва времето, информация за промените на борсата и дори трафика около съответния обект. Всичката тази информация идва от външен източник и дава стойност на клиента. Разликата, ако се използва брандирана рамка, е че всичката тази информация ще се представя заедно с логото на банката в горния ъгъл на дисплея. Самата рамка ще носи цветовата палитра на бранда и слогана, като по този начин ще подсилва усещането в потребителя, че компанията е надежден източник на информация.

Разбира се, възможностите за съдържанието, което се излъчва заедно с рамката, може да варира според Вашите предпочитания. Много компании избират да забавляват клиентите си, например, чрез вицове или въпроси тип trivia. Такова съдържанието ще позиционира бранда като забавен и свеж. Повече от 20 примера за интересно съдържание за digital signage можете да видите тук.

Какво печелим от всичко това?

Digital Signage е технология от ново поколение за ефективна комуникация и взаимодействие с аудиторията. Тя предлага изключително богат арсенал от опции за представяне на съдържание, чрез което едновременно да рекламирате своя бранд и да добавите стойност за потребителя. Внедряването на персонализирана телевизия Digital Signage ще Ви донесе възможности за:

  • създаване на уникален плейлист и съдържание, точно отговарящо на таргет аудиторията на бизнеса;
  • възможност за създаване на собствени видео материали и излъчването им според Вашите изисквания;
  • 100% контрол на излъчваното съдържание;
  • възможност за създаване на брандирана рамка, чрез която да засилите взаимодействието бранд – потребител;
  • обновяване на информацията в реално време;