Освен храната, която е основна причина клиентите да избират вашето заведение, има няколко трика, които ще направят ресторанта ви още по-привлекателен.

Във все повече ресторанти виждаме екрани, на които вървят музикални клипове или материали с развлекателен характер.
По-досетливите ресторантьори буквално дигитализират менюто си като го показват на дисплеи и LED стени, като така то става по-достъпно и привлекателно за клиентите.

Услугата Digital Signage може да ви помогне да направите точно това, но и много повече.

Разположете дисплеи със забавно и информативно съдържание

Докато клиентите обядват или вечерят е най-подходящото време да ги позабавлявате. Дисплеи разположени на най-подходящите за целта места могат да показват всякакъв вид забавни и информативни видео клипове, новини, времето и всичко друго, което смятате, че ще е полезно и ще се вписва добре в обстановката.

Ако вашият таргет са хора от поколението милениъл (Millennials), дигиталните технологии са буквално задължителни. Те обожават новите средства за комуникация (и хубавата храна, разбира се).

Привлечете вниманието

Най-подходящите за тази цел са LED екрани, разположени пред заведението за хранене. Те са достатъчно големи, за да бъдат забелязани отдалеч, а съдържанието, което могат да показват може да бъде изцяло персонализирано – предложения от менюто, рекламни клипове, промоции, събития и др.

Насърчете клиентите да бъдат активни в социалните медии

Всички обичаме да споделяме снимки на изкусително изглеждаща храна и това е устойчив тренд. Най-лесният начин да ги насърчите да направят това е чрез подходяща игра в социалните медии.

А след това можете да покажете на вашите digital signage екрани снимките, направени лично от клиентите ви. Със сигурност ще ги зарадвате и ще им дадете повод да правят още и още снимки.

Създайте лоялност

Това е двустранен процес, който се създава най-лесно чрез програми за лоялност. Те карат клиентите ви да идват отново и отново във вашия ресторант. Използвайте игрови механизъм, като давате точки или значки на клиентите, които дойдат определен брой пъти, доведат приятели или направят голяма поръчка.

Въведете дигитално меню

Дигиталните менюта са модерен и лесен начин за представяне на вашите предложения. Това може да се случва на дисплеи, разположени на стратегически места във или извън вашия ресторант. Друга възможност е използването на таблети като пряк начин клиентът да разгледа и избере поръчката си, като е възможно с всяко едно предложение да се показва информация за хранителен състав, препоръчани комбинации с други храни и напитки, и др.

 

 

Дигиталните менюта се актуализират с един клик. Това гарантира, че клиентите ви няма да поръчат нещо, което не е налично. Digital Signage позволява бързо и лесно да добавяте и премахвате промоционални оферти, сезонни предложения и други.

 Осигурете им приятни занимания, докато чакат

Това може да са списания, кръстословици или игри ( а защо не и обвързани с програмата ви за лоялност). Може да заложите и просто на идеите от първа точка, но винаги е по-добре да има разнообразие.

И помнете – клиентите търсят преживяване. Осигурете им такова, което да ги накара да дойдат пак.
Независимо дали ще изберете да приложите само една идея или пък всички, вашата цел е комбинирате хубавата и вкусна храна с незабравимо преживяване за всички сетива.