Според последни проучвания решенията от тип Digital Signage и дигитални технологии преобразяват света. Особено влияние претърпяват цели шест индустрии в световната икономика.

Анализи показват, че през 2020 година пазарът на дигиталната технология ще бъде оценен на 20 милиарда долара!

Освен това се оказва, че в световен мащаб дигиталните съобщения грабват вниманието на клиентите в много по-голяма степен от традиционните рекламни канали.

Вижте тук още изненадващи факти за развитието на Digital Signage решенията.

Някои индустрии в последно време претърпяват пълно преобразяване и са силно повлияни от digital signage технологиите.

Ето кои са те:

 

Ресторанти

Digital signage е особено подходящо решение за кафенета, барове и ресторанти. Това е така, защото хората отиват там, за да разпуснат, да се забавляват и да си починат от забързаното ежедневие.

Целта на digital signage проекта е именно забавление като начин за привличане на клиенти.

Възможностите, от които все повече ресторанти се възползват са наистина много:

  • дигитално меню, което да отразява своевременно всички промени по него, да дава хранителна информация и дори препоръки при хранене;
  • текущи и бъдещи промоции могат да бъдат показани, както на Вашето дигитално меню, така и на Digital Signage дисплей, разположен на ключово мястo в заведението;
  • информативни блокове и забавни клипове, които да забавляват и информират клиентите Ви;

 

Търговски обекти

дигитални технологииПроучване на Fedex Office доказа, че digital signage оказва наистина невероятен ефект върху поведението на клиентите.  Оказва се, че 8 от 10 потенциални клиенти влизат в даден търговски обект, заради дигитално съдържание, което ги е привлякло.

Магазините още отчитат 24% ръст на поток в обектите си след инсталирането на digital signage система.

Digital Signage Today също прави изследване, което показва, че 80% от компаниите имат повишение на обема на продажбите с 33% след инсталирането на digital signage проект.

Образование

Училищата все повече осъзнават необходимостта да показват информация за събития, важни срокове и дати, промени в учебни програми, информация за местоположение и много други по нов дигитален начин.

Силата на digital signage е в способността на цялата система да бъде актуализирана във всяка една секунда, така че информацията да бъде винаги точна и всяка една промяна да бъде изведена на време пред учениците и техните родители. Независимо колко дисплея са разположени в обектите ви, съдържанието им се обновява по едно и също време, така че да Ви спести максимално много време.

Здравеопазване

Здравните заведения са сегментът, в който Digital Signage навлиза с все по-голяма сила.

Дисплеите помагат на пациентите да се ориентират по-лесно в различните отделения, както и да се чувстват информирани за всички услуги и процедури, които се предлагат във Вашето заведение.

Едно от най-големите предимства, които можете да получите, е свързано с вечния проблем на дългото чакане пред лекарския кабинет.

Ако сте цъкнали на инфографиката по-горе, вече знаете, че Digital Signage решенията намаляват усещането за дълго чакане с поне 35%. И това е доказано.

Банки

Digital Signage дисплеите, разположени в банкови институции, значително улесняват комуникацията с клиентите.

Както сами знаем, повечето от допълнителните услуги, които предлага банката, научаваме на място там и то ако някой флаер грабне нашето внимание и решим да го разгледаме.

Ето защо много от финансовите институции прибягват до по-ефективен начин за предлагане на услугите си чрез дигитални дисплеи.

Digital signage ще показва на чакащите на опашката клиенти всички Ваши услуги по много по-леснодостъпен начин. Освен това на екраните може да се показва информация относно валутни курсове, промени в лихвени проценти, а ако искате да позабавлявате клиентите, може да се излъчва развлекателно съдържание като позитивни новини, смешни картинки или клипове и всичко, друго, което смятате, че ще се впише добре в обстановката.

Не забравяйте, че по този начин ще разсеете вероятно изнервените хора, чакащи на опашка, и ще им помогнете да изживеят по-различно посещение при Вас.

Външна реклама

Външната реклама е канал, който предоставя лесен и ефективен достъп до огромен брой аудитория чрез билбордове, табели, брандирани външни конструкции и др.

Съвременните варианти на дигиталните постери обаче позволяват интерактивност и оперативна замяна на изобразяваните материали. Това представлява ново ниво на взаимодействие с аудиторията и навлизането на тези технологии нараства все повече с научаването от компаниите за техните предимства.